Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2013 23:34 - Българи сме, ама само ако ни е удобно
Автор: vereni Категория: Други   
Прочетен: 1790 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.04.2013 23:36


Бием се гърдите, гордеем се, че сме българи. Кога става това? Става, когато можем да извлечем някакви ползи. Ще се попитат някои хорица: "Че какви ползи може да има човек, ако се самоопределя като българин.". Ползите са много. В другите страни ни приемат малко трудно и то само, защото някои хора правят неща, които накърняват имиджа й. Ние имаме произход и той е български независимо дали живеем в нашата си страна или работим в чужбина, защото сме лишавани от възможността да се развиваме тук в България. ДО ТУК РАЗБРАХМЕ ЕДИНСТВЕНО, ЧЕ ИМАМЕ ПРОИЗХОД, А СЕГА ДА ВИДИМ КАКВИ СА ДИВИДЕНТИТЕ ОТ НЕГО.

Най-напред можем да кажем, че НИЕ сме народ с доста дълга история, за което ни завиждат много от развитите страни. Сигурно си всички, които в момента са в по-изгодна моментна позиция, като "Стандарт на живот" си задават въпроса дали биха могли да оцелеят, ако съдбата им предложи същите превратности, каквито на нас ни в поднасяла често в миналото, поднася ни сега и сигурно ще ни поднася още много дълго, за което се надявам. НИЕ СМЕ КАЛЕНИ!!! Калени сме от самите нас си и действията ни. Понякога се чудя как може да нехаем за нещата, които ни засягат като част от света. Като погледна обаче и виждам, че ако ни пука много за това КАК ЖИВЕЕМ може да ни завидят, ако почнем да се пооправяме и много други народи да решат, че нашето щастие може да е тяхно. ЗА ТОВА ПО-ДОБРЕ ДА СИ ОСТАНЕМ НЕЩАСТНИ. Барем оцелеем още малко, поне докато се загуби жилката ни, че да не страдат тия, които най-маного обичат свидната ни татковина.

Ей, ама те кои българи всъщност обичат наистина България. Може много да се спори. Аз обаче съм на мнение, че тези хора и дума не казват за това КОЛКО ОБИЧАТ СТРАНАТА СИ. Те са просто хора, които мълчаливо се радват на това, което имат и мълчаливо се надяват да дойде ден, в който вече няма да се скверни името БЪЛГАРИЯ, като част от PR-ра на някои люде.

Има много класи, прослойки, групи и какви ли не разделения на обществените единици. Нека да го има това разделение, лошо няма - завещано ни е от стари времена пък и няма да си го дадем защото ни харесва. Лошото е, че цялото това разделение е на основата на българщината. Всички са еднакви, а казват че принадлежат на тия и на ония. Явно на някои хора им е удобно да се откажат от националността си, за да се харесват на някои си там други и накрая става така, че самите те започват да не се харесват.

Лоша работа. Като се сетя само как се бият по гърдите и политиците, и журналистите и спортистите и кои ли още не, докато тръбят навсякъде, че са българи. А в същото време вскички са недоволни от положението в страната и обвиняват другите за него, всички други само не и самите себе си. Много интересно е това КАК ВСИЧКИ ИСКАТ ДА ЗАХАПЯТ КОКЪЛА и не ги интересува, че ако се сетят да го пуснат може и да им се отдаде възможност да захапят месо някой ден. Месо, като от ябълката на успеха. УСПЕХА ЩЕ ДОЙДЕ само не се знае дали ще ни завари подготвени да му се зарадваме или ще ни завари в това или подобно на това положение, в което се намираме СЕГА.

ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ПРИЕМЕМ, ЧЕ СМЕ БЪЛГАРИ И ТО НЕ КЪМ ОПРЕДЕЛЕН МОМЕНТ, КАТО ВРЕМЕТО ПО ИЗБОРИ ИЛИ ПРИ НЯКОЕ ИНТЕРЕСНО СЪБИТИЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА НИ РАЗВЪЛНУВА ЗА МОМЕНТ. НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ И ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАШЕ ЖИВОТВОРНО ИЗНАЧАЛО И НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА СЕ ИЗРОДИ НАШИЯ КОРЕН В НЕЩО, КОЕТО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО НАШАТА ГИБЕЛ.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vereni
Категория: Хоби
Прочетен: 17985
Постинги: 13
Коментари: 1
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930