Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 19:14 - България - част от европейския свят
Автор: vereni Категория: Хоби   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
1



От своето създаване през 681г. България е неделима част от европейския свят и никой няма как да има основание, за да обори това. Казват, че в момента страната ни се разкъсва от политическа и икономическа криза и преходът от социализъм към демокрация е продължил твърде дълго. Нека обаче да не забравяме, че страната е част от Света и се приема за част от европа и в момента независимо от трудностите. Все пак държавата е част от НАТО и от ЕС, което означава че се вижда потенциала на страната ни и от други страни, които за момента се намират в по-добро състояние.

Българинът като гражданин на Европа и света все още се учи да живее по правилата на глобалното общество. Все още ни е трудно, но въпреки това полагаме усилия, за да се впишем в общата картина. Все някога цялото ни усърдие като нация да направим така, че света да ни уважава ще донесат желания успех.

Ако се върнем назад във времето ще видим, че България не веднъж е доказала, че може да бъде много силна страна, с население което се гордее със своя произход. Та нали за това много войни, героите на нашата славна държава са загивали на бойното поле с мисълта, че имената им ще се впишат със златни букви в историята на обичното им отечество. Дипломацията и единството от време на време ни е нестабилна, но въпреки това България винаги е имала чеда, достойни патриоти, които са се постарали страната ни да се впише в европейската история по неповторим начин. Български войн така и така не е позволил да бъде пленено нито едно бойно знаме, което пова от какви хора е съставено обществото ни през времето. Всяка европейска сила може само да завижда на България за нейните герой, като Левски, Ботев, Раковски и всички други горди българи, показали на какво е способен българският дух.

За мен няма начин българската държава да бъде "отметната" от европейския свят. Отечеството ни просъществува на континента и народа ни се е съхранил повече от 1300 години. През това време България има своите силни и слаби моменти, но от историята ясно се вижда, че се е радвала на хубавите моменти, а що се отнася до слабите ги е преодолявала и е продължавала напред. Това е една от причините, поради които може да се смята, че положението в страната ще се подобри и отново в Европа ще се говори с уважение за малката балканска бържава България.

От това, което знаем за България трябва да изведем формулата за нейното оцеляване пред вековете. Тя преодолява всичко благодарение на общите усилия на нейния народ, който се проявяват рядко. Щом обаче се види обединение на българите няма значение срещу какво се изправя БАЛКАНСКИЯ ЛЪВ, защото го побеждава с цената на всичко. И това позволява на държавата ни да оцелее пред времето, докато има българи ще има и България.
 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vereni
Категория: Хоби
Прочетен: 17970
Постинги: 13
Коментари: 1
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930